Koe ja Moodle-ilmoittautuminen

Kurssilla käytetään Moodlea sekä keskustelualustana että verkkotenttien alustana. Kun haluat osallistua kurssien verkkotentteihin tai keskusteluihin Moodlessa, tulee sinun ilmoittautua Avoimeen yliopistoon opiskelijaksi (ellet ole jo HY:n opiskelija). Kurssi-ilmoittautuminen on pakollista kaikille niille, jotka haluavat saada opintopisteet ja suoritusotteen kurssista. Osille 1-7 (Ohjelmoinnin perusteet) ja 8-14 (Ohjelmoinnin jatkokurssi) tulee tehdä erilliset Avoimen yliopiston kurssi-ilmoittautumiset kokeita varten.

Ohjelmoinnin perusteet vastaa materiaalin osia 1-7 ja Ohjelmoinnin jatkokurssi materiaalin osia 8-14. Molemmat ovat 5 opintopisteen arvoisia kursseja.

Kun teet Avoimen yliopiston kurssi-ilmoittautumisen, saat automaattisesti oikeuden kaikkiin tenttimiskertoihin. Tentteihin ei siis Ohjelmoinnin MOOCissa ilmoittauduta erikseen. Huomioi, että ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään kaksi vuorokautta ennen tenttiä.

Ei ole merkitystä, teetkö avoimen yliopiston kurssi-ilmoittautumisen sivun linkistä vai Avoimen yliopiston sivujen kautta.

Katso tarkemmat kokeiden ajankohdat sivulta Arvostelu ja kokeet.

Avoimen yliopiston kurssi-ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on pakollinen kaikille niille, jotka haluavat osallistua kurssin kokeeseen. Ilmoittautuminen koskee kaikkia kurssilaisia, eli myös Helsingin yliopiston opiskelijoita ja myös niitä, jotka ovat ilmoittautuneet kurssille jossakin muualla.

  1. Pääset Moodleen ja kokeeseen kun teet Avoimen yliopiston ilmaisen kurssi-ilmoittautuminen.

  2. Jos sinulla on jo Helsingin yliopiston käyttäjätunnukset, siirry kohtaan 5.
  3. Odota 24 tuntia, jotta tietosi voi siirtyä seuraavana yönä järjestelmien välillä.
  4. Luo Helsingin yliopiston käyttäjätunnukset. Saat tunnukset seuraamalla Helsingin yliopiston ohjetta käyttäjätunnusten aktivointiin: https://helpdesk.it.helsinki.fi/oheet/kirjautuminen-ja-yhteydet/kayttajatunnus/ohjeet-yliopiston-kayttajatunnuksen-aktivointiin. Huom! Osa oppilaista on raportoinut, että aktivointi ei toimi Safari-selaimella. Suosittelemme että teet aktivoinnin joko Chromella tai Firefoxilla.
  5. Pääset Moodleen osoitteessa https://moodle.helsinki.fi/course/view.php?id=29366 - Moodle-alueen salasana on "ohjelmointi-19". Kirjaudu Moodleen Helsingin yliopiston tunnuksilla — yritä välttää sisäänkirjautumista HAKA:n kautta.

Katso myös